Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

2017.05.02 【尋根變結婚?】低潮時獲陳美詩陪伴在側 孫耀威包起
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    ESIFC :: Forum Forum Index : News 新聞區
View previous topic :: View next topic  
Author Message

II
Site Admin

PostPosted: Wed May 03, 2017 11:36 pm    Post subject: 2017.05.02 【尋根變結婚?】低潮時獲陳美詩陪伴在側 孫耀威包起 Reply with quote

【尋根變結婚?】低潮時獲陳美詩陪伴在側 孫耀威包起甜品店求婚
蘋果日報

Video Link

現年44歲H孫耀威,今日喺尖沙嘴舉行轉新唱片公司發佈會時,宣佈婚訊,指自己已與36歲女友陳美詩(Macy)結束8年前H愛情長跑,早前已於美國秘密註冊。

孫耀威受訪時,獲傳媒道賀,佢顯得非常開心,問到佢幾時註冊,雖然孫耀威死都唔肯講確實日期,只係用「都已經有一段時間」嚟交代,佢補充話:「呢件事就幾年前已經開始諗,所以自己都唔係好記得,過程好繁複,喺美國嗰邊搞H,事前仲排期嗰啲,都係由Macy搞。」孫耀威話,佢哋喺去洛杉磯註冊,佢話自己從未試過咁緊張,緊張到連結婚戒指都唔記得帶,去到現場一路宣誓,緊張到全程耷低晒頭,唔敢周圍望。

孫耀威又話:「幾年前,有一次自己好低落H時候,好想自己人生有一個根。諗番自己H生命,由出道一路都係周圍飄泊,唔好話交女朋友,連交朋友都難,成日都好似一隻冇腳H雀仔咁,幾年前自己好唔開心,心堶惘n想有條根,所以去咗瑞士自己妹妹嗰度,扮去旅行,當地有一間甜品舖係Macy好鍾意H,去到包起成間舖頭向佢求婚。」大手筆咪呢啲囉!

佢又話,呢件事已經係3年前發生,但係一路都冇時間搞:「加上我哋都已經8年幾,忙鵀鼢N好似忘記咗件事咁,呢段時間突然好想有個婚禮,所以就想喺教堂、喺上帝面前做一個見證囉!好想浪漫咁搞,搞個party也好,其他嘢都仲未諗。(係咪今年內?)希望啦,都唔知係喺外地嗰度瘋狂玩完之後再返香港擺酒,定直頭喺香港度擺,一諗起都好攰。」

係囉,其實等孫耀威結婚H人……我指新娘子同佢哋啲家人朋友,其實都應該等到好攰。
Macy今日亦透過WhatsApp回覆:「多謝你哋祝福,病咗失聲,所以把聲麻麻。註冊就係開心事嚟,都係我哋兩個人生好有紀念一日,嗰日佢好搞笑好大頭蝦,唔記得帶戒指,心情好緊張好驚,不過整體都係好開心、好浪漫H,多謝晒你哋!」

攝影:陳俊強
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:11 am    Post subject: 2017.05.02 又話未結婚H?】轉會宣佈已赴美註冊 44歲孫耀威揭& Reply with quote

又話未結婚H?】轉會宣佈已赴美註冊 44歲孫耀威揭頭紗咀Macy
蘋果日報

Video Link

44歲H孫耀威,今日喺尖沙嘴出席佢加盟新唱片公司星娛樂H記者發佈會,仲以「It's My Day」做主題,嘩!大日子喎!

大會先係播咗同名歌曲MV,然後孫耀威就上台話:「今日係一個重要H日子,我要宣佈一件人生重要H事,就係日前已經同Macy(女友陳美詩)喺美國註冊結婚,但我哋都係Christian(基督教徒),所以會再喺香港行番禮,但確實日子未定。」
然後大會推出一個結婚蛋糕,上面有Macy披住頭紗個樣,孫耀威就揭頭紗錫「新娘子」。
咦?3月嗰陣Macy仲話未收到風H……(新聞連結: http://bit.ly/2nbgtFW

攝影:馬建華

準備「揭頭紗」喇!

新娘子身份,不是秘密啦!

但啜紙板新娘,唔夠肉緊。

今日本報獨家率先披露Macy新娘look 。

Last edited by II on Thu May 04, 2017 12:14 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:13 am    Post subject: 2017.05.02 【為造人作準備】36歲陳美詩全力「生產」? 孫耀威身 Reply with quote

【為造人作準備】36歲陳美詩全力「生產」? 孫耀威身體檢查結果:質量仲好好
蘋果日報

Video Link

上個月,有《蘋果》讀者透過「爆相爆片」踢爆孫耀威同Macy到墨爾本影婚紗相(新聞連結: http://bit.ly/2qnL04a ),今日孫耀威喺轉投新唱片公司H發佈會上,宣佈婚訊,話自己已經同女友陳美詩(Macy)早前已喺洛杉磯註冊。

孫耀威提到影結婚相時,話其實唔止影咗一輯:「最近去澳洲影嗰輯相呢自己都影到暈,其實求婚後都有影啲『哎吔』H結婚相H,但今次就正式囉!輯相自己都好期待,因為Macy又荇舠B紗咁。」問到佢點解o依家先公佈喜訊?孫耀威話:「自己一直冇特別去諗,又未搞,但今次就的起心肝。因為過去呢幾年,佢(Macy)一直喺我身邊度幫我手,自己做生意做得唔好H時候,甚至前年受傷去醫院、流血不止休克H時候,佢都係一路喺我身邊照顧住我,呢個人喺我生命入面好真實咁一路陪伴住喺我側邊,決定送呢首歌(《It's My Day》),同埋覺得無論幾忙都好,都要去搞。」
問到係咪想plan有BB?孫耀威話:「都想H,但冇話要幾時,覺得順其自然就好。自己已經做晒檢查,都仲係好OK囉!估唔到咁忙呢,質量都仲好好,MacyH應該都OKH。o依家全世界都知道我有老婆喇,先做好老公H本份,下一步係想有下一代,希望可以生多啲。」

右圖攝影:陳俊強
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:19 am    Post subject: 2017.05.02 【拍旅遊節目遇車禍】孫耀威為女友出頭 陳美詩:呢 Reply with quote

【拍旅遊節目遇車禍】孫耀威為女友出頭 陳美詩:呢個人關心同緊張我
蘋果日報

Video Link

孫耀威同陳美詩終於喺今年拉埋天窗喇!早前有讀者見到佢哋喺墨爾本影婚照,噚日佢哋仲俾《蘋果》發現喺北角一間studio影婚紗相。拍拖8年,最恩愛H一次,就梗係11年孫耀威為女友鬧爆大台嗰次。

當年陳美詩與朱慧敏為大台去到}繩拍攝旅遊節目,期間陳美詩所駕駛H七人車因天雨跣胎,連人帶車滾落山坡,車身90度翻側。困喺車內H陳美詩滿玻璃碎片,滿手鮮血。所幸有途人經過報警,最終由消防車和救護車到場拯救離開。

離奇H係,事後大台冇對外公佈,要由男友孫耀威抱不平,喺微博開火鬧大台刻薄,要女藝人做司機,又要女友同男工作人員同房,待遇差到只係得兩張木板碌架床!孫耀威對女友傷勢肉緊,凌晨時間都親身陪住女友出院。

而陳美詩因禍得福,佢喺康復後受訪就讚男友好man:「令我睇到呢個人好關心同緊張我。經過呢件事,朋友替我開心有咁關心我H男友。」

陳美詩為大台拍節目遇車禍,孫耀威即為女友抱不平炮轟大台刻薄。(資料圖片)

仲踢爆住H房間簡陋。(資料圖片)

陪女友出院。(資料圖片)

陳美詩話過,呢次之後覺得男友好man好關心佢。(資料圖片)

(資料圖片)

(資料圖片)
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:27 am    Post subject: 2017.05.02 【那些年】陳美詩同Toby入過「女生宿舍」? Baby Fat Reply with quote

【那些年】陳美詩同Toby入過「女生宿舍」? Baby Fat泳衣殺死少男
蘋果日報

Video Link

今年36歲H陳美詩(Macy)就快同44歲孫耀威(老孫)拉埋天窗喇,恭喜恭喜!

大大話話Macy都入咗行十幾年喇,04年初出道時佢同梁靖琪(Toby)、廖雋嘉、張曼伶組成四人組合「女生宿舍」,當時Macy仲有少少baby fat,少少包包面,都幾可愛㗎!唔知有冇成為過男士們H夢中對象呢?不過冇幾耐「女生宿舍」就散band各自單飛,之後Macy就加入大台拍劇,但星路平平。

Macy同老孫拍咗8年拖,早於11年1月Macy接受專訪時就透露過想結婚,仲好恨老孫求婚o添!當時Macy對生BB持開放態度,佢話一切隨遇而安,而且堅拒未婚生B。

講起老孫,Macy話覺得一齊呢段時間兩人都有成長,老孫H財政交俾Macy睇;而老孫又會為Macy出頭炮轟大台刻薄女友,事源11年陳美詩同朱慧敏去}繩為大台拍旅遊節目,自駕時因天雨路滑跣胎發生車禍。

點都好,經得起挑戰感情先會更鞏固,恭喜晒Macy同老孫!

陳美詩於04年與梁靖琪(Toby)、廖雋嘉、張曼伶組成四人組合「女生宿舍」。(資料圖片)

(資料圖片)

當時陳美詩有少少baby fat又可愛真係殺死少男。(資料圖片)

(資料圖片)

(資料圖片)

(資料圖片)

(資料圖片)

(資料圖片)

o依家陳美詩都變成輕熟女喇。(資料圖片)

仲就快同老孫拉埋天窗o添!(資料圖片)
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:35 am    Post subject: 2017.05.02 拍拖8年!44歲孫耀威宣布同女友已註冊 Reply with quote

拍拖8年!44歲孫耀威宣布同女友已註冊
on.cc 東網

恭喜晒!

44歲的歌手孫耀威(Eric)與36歲的女友陳美詩(Macy)拍拖8年,一直有消息指兩人計劃今年拉埋天窗,之前兩人就被人影到在澳洲墨爾本影結婚相,今日Eric出席加盟新唱片公司記者會,在台上親自報喜,宣布已經同Macy在美國註冊結婚了。

Eric在簽約記者會上公布新歌後,他表示有個大消息要跟大家宣布,他說:「我同Macy已經喺美國註冊結婚,不過我哋係基督徒,所以我哋遲啲會喺教堂做埋儀式先算係禮成。」Eric希望得到大家祝福,也感謝太太Macy多年來對他不離不棄,在他低谷時扶他一把,並帶領他。接住大會推出一個結婚蛋糕送給他,當他揭開蛋糕上的頭紗,Macy張相就出現,他仲搞笑說:「好彩唔係紙紮啫。」隨即作咀狀。

好風騷!

孫耀威今日真係好開心。

恭喜!恭喜!

笑到四萬咁口。

嘩!兒童不宜。

Macy反摸孫耀威。

有好多靚相睇。

拍拖8年認真唔容易!
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:39 am    Post subject: 2017.05.02 三年前瑞士求婚 孫耀威望有根落腳 Reply with quote

三年前瑞士求婚 孫耀威望有根落腳
on.cc 東網

恭喜晒!!

歌手孫耀威(Eric)出席加盟新唱片公司記者會時,宣布與拍拖8年的女友陳美詩(Macy)已在美國國註冊結婚。Eric說:「幾年前已經諗過喺美國搞,(幾時簽紙?)都有段時間,(今年?)唔係今年。」他不肯透露何時在美國註冊,只肯說是在洛杉磯註冊。Eric仲笑言註冊當日,因為太緊張,連結婚戒指都唔記得帶去,他說:「嗰日唔敢四圍望,可能全程耷低頭,血糖過低差啲暈。

受訪時,Eric表示幾年前有段時間不開心,覺得出道至今像四處漂泊:「識朋友都好難,莫講話女朋友,好似一隻冇腳H雀仔。幾年前一個好唔開心H晚上,好想自己可以有條根落腳,於是決定去瑞士扮係旅行,搵咗間Macy好鍾意H甜品舖,包起間舖,喺嗰度向佢求婚,已經3年前H事喇。」又指求婚後一直未有衝動去完成婚事,但現在希望完成之前未完成的事,會在教堂行禮及擺酒,像開個party一樣。

今日仲公開埋結婚相㖭。

瑞士求婚係SweetH∼

嚟緊又會去教堂行禮同擺酒。

唔怪得之今日咁開心啦∼
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:43 am    Post subject: 2017.05.02 44歲孫耀威話要生多啲:我都仲OK! Reply with quote

44歲孫耀威話要生多啲:我都仲OK!
on.cc 東網

等你哋好消息!

Video Link

44歲歌手孫耀威(Eric)出席加盟新唱片公司記者會時,宣布與拍拖8年的女友陳美詩(Macy)已在美國註冊結婚。

期待老婆荓B紗

問到何時舉行剩下的儀式?他指未決定,有想過在外地玩完後返港或直接在香港搞:「最近去咗澳洲影相,嗰次真係去做慈善活動H,但北京經理人幫我哋安排埋去個邊影相。」問到在求婚後及早前去澳洲之前,可有影婚紗相?他說:「求婚後有次去美國做嘢有順便影H,但上次去澳洲先係正式影H,我都未收到,今個星期應該會收到,我都好期待睇老婆軑啗停B紗。」

共渡患難

至於為何選擇現在才公開婚訊?他指因為現時想籌備婚禮,所以想告訴大家:「之前做咗一半,仲有一半未做,所以今年決定的起心肝,呢幾年多得老婆幫手,例如之前生意唔好,前年自己受傷,流好多血,仲休克差啲死,入醫院多得佢喺身邊陪住我,呢個人對我好重要,多謝佢一路H支持。」

生B順其自然

Eric表示希望今年能夠完成埋婚禮,因為搞酒席好頭痛,他說:「影婚紗相都已經好辛苦,我哋去咗澳洲啲森林、懸崖峭壁都影咗幾日,每日晨早四點幾就影,尋日喺香港影埋。(再一下步想生BB?先公布結婚?)我都想生BB,我都做過檢查,我都仲OK,Macy都OK,本身都驚自己忙,影響到質量,但檢查過係OKH,但唔會點plan,順其自然,有就有,希望可以生多啲。」另外,現場播放他的新歌《It's My Day》mv時,老婆Macy亦有出現在MV之中。

孫耀威話好期待睇老婆軑啗停B紗!

手多多!

攬到實!

勁SWEET!
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:46 am    Post subject: 2017.05.02 【甜蜜情路】孫耀威挺身而出護陳美詩 Reply with quote

【甜蜜情路】孫耀威挺身而出護陳美詩
on.cc 東網

孫耀威同陳美詩結婚啦!

藝人孫耀威與陳美詩相戀八年,但二人對於感情事一向低調。早於2008年合作劇集《CLICK入黃金屋》合作而認識。2009年已傳出二人拍拖的消息,但他們卻否認戀情只表示緋聞一則。直到2010年,二人被拍到在台灣拖手拍拖行街兼親吻,戀情才得到確認。

2011年,孫耀威在台灣節目《康熙來了》時,被問到女友是誰時,孫耀威曾笑言:「是圈內人,但她不紅。」同年,陳美詩在日本拍攝旅遊節目遇上車禍,差點剷落山坡送命,雖然逃過一劫,但孫耀威護女友心切,不惜在微博留言炮轟無綫,力數公司逼女藝人與男工作人員同酒店房,又指明知女友陳美詩不諳駕駛,製作人員堅持要她擔任司機,對於女友相當關心。

2015年,陳美詩曾被人透過社交網「問價」,身為男友孫耀威挺身而出留言回應:「她收到這樣的微博,我應該甚麼反應呢?其實我自己也可以陪你呀老闆!只要你敢……」奠定了好男友形象。直到今年屢次傳出二人婚訊,又被指到外地拍影婚紗相,終於今日公開婚訊。

孫耀威同陳美詩拍拖8年。

孫耀威當年在台灣節目《康熙來了》暗示女友身份。

陳美詩(左)在日本拍攝旅遊節目遇上車禍,差點剷落山坡送命。

陳美詩曾被「問價」,孫耀威挺身而出護女友。

孫耀威同陳美詩婚照。
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:49 am    Post subject: 2017.05.02 鄺文珣恭喜孫耀威結婚:佢哋仲熱戀咁 Reply with quote

鄺文珣恭喜孫耀威結婚:佢哋仲熱戀咁
on.cc 東網

佢哋好Friend,之前仲一齊去event。

藝人孫耀威宣布與拍拖8年的陳美詩已經註冊結婚,與陳美詩份屬老友的鄺文珣表示恭喜,她說:「我哋H相處方式係佢哋講就講,唔會追問,今日佢哋正式宣布,好戥佢哋開心,佢哋拍拖咁多年,仲係好似熱戀咁,成日喺我哋啲朋友面前公開讚對方,互相尊重,又好支持對方,好難得。希望佢哋可以快啲生BB,唔好同我啲小朋友隔咁遠,佢哋好鍾意小朋友,又好鍚我啲仔。」

鄺文珣指估計他們亦會在香港搞儀式,笑言自己老公仲心急過自己,她說:「我老公成日催我問佢哋究竟幾時搞,反而我未得閒問佢哋,老公咁心急,因為我預產期喺十月,而暑假又想安排小朋友去旅行,想仲行得走得時,同小朋友去多啲地方。(你會做姊妹團?)我估我有份卦!老公就會做兄弟,不過我咁大個肚,或者做大吟姐都得,但我同美詩講,我個仔隨時可以準備畀佢做花仔。」

鄺文珣一家(資料圖片)

仲有陳美詩同孫耀威(資料圖片)

孫耀威陳美詩(資料圖片)
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:52 am    Post subject: 2017.05.02 大頭蝦!陳美詩爆孫耀威註冊忘記帶戒指 Reply with quote

大頭蝦!陳美詩爆孫耀威註冊忘記帶戒指
on.cc 東網

陳美詩話孫耀威註冊唔記記帶戒指,咁大頭蝦呀!

Video Link

歌手孫耀威(Eric)今日出席活動時公布喜訊,宣布與拍拖8年的女友陳美詩(Macy)已在美國註冊結婚!Macy透過電話回覆東網時,多謝大家的祝福。

提到註冊當日的情況,Macy笑說:「我心情都有少少緊張,但開心多啲,佢(Eric)就搞笑啦,唔記得帶戒指,不過都好浪漫、好開心H,係我哋人生一個好有紀念性H日子!我都係覺得好笑,完全唔會嬲佢,覺得佢好傻豬咁囉!」又指早前已到澳洲影婚紗相,昨日亦在香港的Studio補拍了一些相,不過仍未決定婚禮的詳情:「未諗到點搞,時間嗰啲都未定。」

陳美詩冇嬲豬,不過覺得孫耀威好傻豬咁囉!

陳美詩話依家講番心情都有啲緊張。

陳美詩話係好浪漫、好開心H,咁就梗係啦!
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:57 am    Post subject: 2017.05.02 Cafe開幕即停業 孫耀威蝕到喊再戰生意 Reply with quote

Cafe開幕即停業 孫耀威蝕到喊再戰生意
on.cc 東網

孫耀威膽識過人!(資料圖片)

九十年代出道的孫耀威是最早期北上吸金的藝人,當年他在香港、台灣及日本發展歌唱事業,被譽為香港四小天王之一。他後來轉攻內地主演內地劇《懷玉公主》及《包公出巡》等,人氣紅遍神州,吸金力強勁,有指當年劇酬以50萬元人仔(約56萬港幣)起跳。早年他曾自爆有次瞓醒起身時看汽車雜誌,甫見一部價值100萬元的跑車,即扑鎚購買,買車尤如買棵菜!

搞生意屢敗屢試

銀彈充足的孫耀威為錢揾錢,歷年來投資不少生意,包括取得法國設計師Christian Audigier旗下品牌洋酒的亞洲代理權外,去年更斥過千萬元投資打造高級訂造禮服品牌TUXXE,並於尖沙咀開店。孫耀威表面風光,其實背後有大堆黑仔血淚史。2013年,他在台灣微風廣場投資超過800萬港元開CA Club Cafe,惟開幕一天即遭解約及停業,被台北市建管處指餐廳露台上方的坪建物乃違建。之後孫耀威告上法庭要求微風廣場賠償,2015年判決本獲賠償130萬港元,後來微風上訴,去年判只須賠43萬元台幣,即約10萬港元!

開夜店蝕到入肉

正所謂黑開有條路,凡事親力親為的孫耀威,於2014年打點上海夜店時,在洗手間不慎跌倒撞裂肋骨外,他更自爆解僱一名工作懶散的上海夜店女員工後,對方於一個月後以懷孕理由要求賠償40個月薪金,由於解僱時不知道對方有孕,故決定訴諸法律,最終只須賠償一個月薪金。和朋友合資4,000萬元的上海夜店,經營一年多便結業,孫耀威承認蝕到入肉!

賺幾多錢都唔及宣布娶老婆開心!(資料圖片)

孫耀係最早期北上吸金H藝人之一。(資料圖片)
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 12:59 am    Post subject: 2017.05.02 孫耀威低調戀盡港台日本女神 Reply with quote

孫耀威低調戀盡港台日本女神
on.cc 東網

全部都係女神啵。

藝人孫耀威對感情事低調,過往拍拖都甚少提及感情生活,直到遇到陳美詩才算比較放鬆,依家就回顧黈]耀威過往情史。

酒井法子(日本)
1995年,孫耀威與日本女星酒井法子合唱一曲《有緣千里》大受歡迎,因而二人傳出緋聞,惟有指最終二人未有正式撻荂A只保持茼n朋友的關係。事後,有指孫耀威曾接受訪問,曾表示當年二人互有好感,但感情美在曖昧過程,當年對方出寫真書第一本就了給他而令他心動,但因對方比他大2歲所以自己不敢行動。

鄭家榆(台灣)
孫耀威在2000年與女星鄭家榆因拍攝台灣劇《懷玉公主》認識,有傳孫耀威向女方作出強烈的追求,但當年孫耀威一直否然戀情。翌年,孫耀威突然單方面向傳媒宣布分手,更有傳鄭家榆因受情傷並患上抑鬱症。事後有指鄭家榆後悔自己喜歡上了這樣的男人,而孫耀威亦曾表示整件事是噩夢!

楊秀惠(香港)
2007年,孫耀威與藝人楊秀惠合作劇集《Click入黃金屋》而傳出戀情,楊秀惠更不避為孫耀威的音樂電影《分手公司》女主角,有指二人發展地下情,更傳出二人在何文田共賦同居,惜最後分手收場。

與酒井法子感情曖昧,未有正式撻荂C

與鄭家榆因拍攝《懷玉公主》認識。

楊秀惠與孫耀威。楊秀惠與孫耀威。
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 1:02 am    Post subject: 2017.05.02 車婉婉賀孫耀威結婚:第時小朋友一齊玩 Reply with quote

車婉婉賀孫耀威結婚:第時小朋友一齊玩
on.cc 東網

唔知幾時會見到兩家人HBabies一齊玩呢?

歌手孫耀威(Eric)與拍拖8年的女友陳美詩(Macy)已於美國註冊結婚,身為Eric好友的車婉婉接受東網電話訪問時,表示自己知道兩人註冊結婚已有一段時間:「佢哋結咗婚咁咪好囉!希望佢哋早生貴子啦,咁我哋H小朋友可以一齊玩吖嘛!」

今日就晒婚照。

係SweetH。

之前孫耀威就同Macy齊齊去探婉婉HCutie BB∼
Back to top

II
Site Admin

PostPosted: Thu May 04, 2017 1:04 am    Post subject: 2017.05.02 薛凱琪戥孫耀威開心:似兄弟搵到另一半 Reply with quote

薛凱琪戥孫耀威開心:似兄弟搵到另一半
on.cc 東網

開心事當然值得高興啦!

歌手孫耀威(Eric)與女友陳美詩(Macy)拍拖8年,今日Eric宣布兩人已在美國註冊結婚,身為好友的薛凱琪透過電話回應《東網》時,表示替兩人開心:「因為佢哋拍咗拖好耐,又咁恩愛,又可以開花結果,而Macy係一個非常非常好H女仔嚟,所以見到佢哋搵到對方,都戥佢哋好開心。」

又指如果將來孫耀威與Macy舉行婚禮,自己可以的話一定會出席:「尤其係佢哋都係大家H弟兄姊妹啦,都係信主,個感覺好似其中一個兄弟搵到自己H另外一半,感覺好好!」

薛凱琪(資料圖片)

Back to top
Post new topic   Reply to topic    ESIFC :: Forum Forum Index : News 新聞區 All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum